Naleśniki migdałowe z malinami i polewą czekoladową

12:49:00


Słodkie wysokobiałkowe i względnie niskowęglowodanowe śniadanie, które sprawi, że nawet w najcięższy poranek poprawi nam się humor i nabierzemy energii do działania. Polewa czekoladowa oczywiście przygotowana własnoręcznie z kakao, mleka kokosowego i oleju kokosowego - przepyszna!

Skłaniki na 2 porcje:

30 g mąki migdałowej
30 g kokosowej odżywki białkowej (można zastapić mąką migdałową)
1 jajko
200 ml mleka kokosowego
1 filiżanka malin
1 łyżka kakao w proszku
1 łyżka oleju kokosowego
0,25 łyżeczki sody

Jajko, mąkę, odżywkę, sodę i 150 mleka zmiksować na masę o konsystencji śmietany i usmażyć2 naleśniki  na 0,5 łyżeczki oleju kokosowego. Pozostałe mleko (ok. 50 ml) wymieszać z pozostałym olejem kokosowym i kakao i zagrzać, można dosłodzić stewią. Tak powstaje nasza polewa czekoladowa. Naleśniki polać polewą i posypać świeżymi malinami.

W jednej porcji:
309 kcal, 20 g węglowodanów, 18 g tłuszczów, 22 g białka

You Might Also Like

0 komentarze

SUBSCRIBE

Pinterest

Facebook

Follow Us

Subscribe