Ekspresowe bułeczki z mąki kokosowej

05:55:00

O tym dlaczego podczas śniadania warto zrezygnować z jedzenia węglowodanów pisałam już wcześniej tutaj . Co jednak jeśli brakuje nam czasu i nie zdążymy przygotować sobie porządnego chlebka o niskim IG, a mamy jednak ochotę na jakieś pieczywo, które ponadto można spakować i zabrać ze sobą do pracy lub szkoły? Z pomocą przychodzą te bułeczki z mąki kokosowej, z 3 składników, gotowe w 3 minuty! Nie obiecuję, że fani chrupiących kajzerek pszennych nie odczują różnicy smaku, ale za to mogę zagwarantować, że ze smacznymi dodatkami mogą stanowić rewelacyjne śniadanko low carb, które syci na dłuuugo :) U mnie dzisiaj w wersji z ogórkiem, kozim serkiem i wędzonym pstrągiem. Pychota!

Składniki na 1 bułeczkę:

1 jajko
2 łyżeczki oliwy z oliwek
2 łyżki mąki kokosowej

*Opcjonalnie można dorzucić czarnuszkę lub rozmaryn, ewentualnie odrobinę soli

Jajko roztrzepać widelcem (ja używam elektrycznego mini-spieniacza do mleka ;), dodać łyżeczkę oliwy i mąkę. Drugą łyżeczkę oliwy użyć do posmarowania miseczki z płaskim dnem. Wlać ciasto i podgrzewać około 2 minut w mikrofalówce. Po ostygnięciu wyciągnąć i przekroić na pół.



You Might Also Like

3 komentarze

  1. Jak długo należy je piec w piekarniku?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. LITOŚCI -pisze ze w mikrofalówce 2 minuty NIE W PIEKARNIKU

      Usuń
  2. ponieważ mikrofalówka nie jest za zdrowa to jej nie posiadam, więc też zapytam ile piec w piekarniku?

    OdpowiedzUsuń

SUBSCRIBE

Pinterest

Facebook

Follow Us

Subscribe