Lekkie spaghetti z cukinii z aromatycznym sosem pomidorowym

13:18:00


Idealne danie na upały i na ... redukcję zbędnych kilogramów. Smakuje jak spaghetti, pachnie Italią, syci jak makaron i ma niewiele ponad 200 kalorii. Chyba nie muszę dłużej przekonywać do tego dania. Ja dodatkowo jem je z moją ostatnio ulubioną sałatką, czyli z jarmużem z pokrojonym drobno jabłkiem skropionym sokiem z cytryny. Polecam!

Składniki na 1 porcję:

1 cukinia (około 300 g)
2 pomidory
1 ząbek czosnku
1 łyżka parmezanu
4 oliwki czarne
bazylia lub oregano

Cukinię zetrzeć na temperówce do warzyw, wrzucić do wrzątku na 2 minuty i odcedzić. W rondelku wymiesaszać pokrojone pomidory, zmiażdzony czosnek i oliwki, gotować kilka minut cały czas mieszając. Na talerzu ułożyć spaghetti z cukinii, polać sosem pomidorowym i posypać łyżeczką parmezanu. Gotowe danie posypać świeżymi lub ewentualnie suszonymi ziołami.

W 1 porcji:
217 kcal, 21 g węglowodanów, 9 g tłuszczów, 14 g białka


You Might Also Like

0 komentarze

SUBSCRIBE

Pinterest

Facebook

Follow Us

Subscribe