Kotleciki brokułowo-tuńczykowe z sosem chili
09:46:00
Szukacie pomysłu na wysokobiałkowy obiad? Ta propozycja będzie idealna :)
Składniki na 2 porcje:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
400 g brokułów ugotowanych
2 jajka
3 łyżki siemienia lnianego mielonego
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka ostrej papryczki chilli
2 łyżki masła klarowanego
1/2 posiekanej cebuli
400 g brokułów ugotowanych
2 jajka
3 łyżki siemienia lnianego mielonego
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka ostrej papryczki chilli
2 łyżki masła klarowanego
1/2 posiekanej cebuli
Brokuły rozdrobnić widelcem lub zmiksować, dodać odsączonego tuńczyka, jajka, cebulę, siemię i połowę ostrej papryki, dokładnie wymieszać. Formować płaskie kotleciki i smażyć na patelni teflonowej na maśle. W małym rondelku zagotować pomidory z puszki, doprawić oregano i resztą papryki. Usmażone kotleciki podawać polane sosem. Świetnie smakują w towarzystwie ogórków kiszonych ;)
W jednej porcji:
328 kcal, 15 g węglowodanów, 16 g tłuszczu, 33 g białka
328 kcal, 15 g węglowodanów, 16 g tłuszczu, 33 g białka
0 komentarze