Makaron razowy z bazyliowym pesto z orzeszków laskowych
05:50:00To danie syci na długo, bo jest bogate w węglowodany złożone i zdrowe tłuszcze z orzechów i ziaren. Doskonale też znosi podgrzewanie w kuchence mikrofalowej, więc nadaje się na lunch do pracy. Ponadto nie trzeba go reklamować, bo połączenie makaronu, świeżej bazylii, oliwy z oliwek i parmezanu chyba nie może nie smakować.
Składniki:
70 g makaronu razowego rurki
20 g oliwy z oliwek
garść świeżej bazylii
20 g parmezanu
50 g orzechów laskowych
25 g mieszanki ziaren do sałatek
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pozostałe składniki zblendować na pesto. Wszystko wymieszać i podawać z sałatą. To tyle - smacznego!
430 kcal, 51 g węglowodanów, 15 g białka, 18 g tłuszczu
0 komentarze